Den här kurser handlar om att finslipa skådespeleriet inför TV-mediets krav. TV-serier består ofta av korta scener och många avsnitt. Hur driver du ditt mål i varje enskild scen och är samtidigt trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt?

Under tre dagar arbetar vi med TV-serier i olika genrer, där varje deltagare får 2-3 scener ur en TV-serie att dyka ner i. Arbetet har grunden i Stanislavskij, hjärtat i Chubbuck-tekniken (”The Power of the Actor” av Ivana Chubbuck) och influenser från andra skådespelartekniker så som Uta Hagen- och Meisnertekniken.

Den röda tråden utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt. Vi går ävenigenom tekniker för att finna äkthet i gestaltningen av starka känslor som till exempel rädsla och sorg, metoder för känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat samt förberedelser inför inspelningsögonblicket.

Kursen ger en mycket konkret metod att arbeta efter och är schematiskt utformad i enlighet med denna.

 

KURSUPPLÄGG
Dag 1
Första dagen analyserar vi vilka drivkrafter som är igång scenerna, och hur de olika scenerna kopplas ihop till en karaktär som går att känna igen i en hel säsong, och kanske nästa säsong också. Vi hittar din personliga koppling din karaktärs drivkrafter, och hur det här handlar om dig. Under kvällen repeterar du tillsammans med dina scenpartners med det fördjupade arbete vi gjort under dagen.

Dag 2
Den här dagen lägger vi fokus på hur din karaktär driver de enskilda scenerna och förhåller sig till andra karaktärer i dem. Det handlar om att öppna upp för att bjuda in andra in i din värld, betydelsen av tid och rum i scenerna och hur du använder din kropp, dina händer och saker runt omkring dig för att du ska få vad din karaktär behöver i scenerna. På kvällen repeterar du igen med dina scenpartners.

Dag 3
Den här sista dagen kommer vi att undersöka hur din karaktär når sitt mål i scenerna. Fokuset ligger på att hitta en öppen kontakt med din motspelare och att lyssna på dig själv och på andra. Slutligen arbetar vi med att ”komma ut ur huvudet” och leva i ögonblicket för att skapa en naturlig, äkta människa på tv-skärmen.

 

FÖRBEREDELSER
Två- tre veckor innan kursstart tilldelas deltagarna en TV-serie med två-tre scener från helt olika avsnitt, samt en eller två scenpartner/s som ska arbeta tillsammans under veckan. Dui förbereder dig genom att se alla avsnitten i ”din” TV-serie och repetera in scenerna tillsammans med dina scenpartners.

 

PLATS
Torshovsloftet, Soria Moria, Vogtsgate 64, Oslo

 

TID
20-22 september,  9.00 -18.00 alla dagar

 

ANSÖKAN OCH KOSTNAD
Kostnad: 2.600 NOK
När vi har fått din ansökan kommer vi att be dig komplettera med showreel eller CV+ foto.
Sista ansökningsdag: 9 augusti 2019. Några dagar efter det får du besked om du har en plats på kursen.

 

BOKNINGSVILLKOR
Klicka här för fullständiga bokningsvillkor

 

För mer information om kursen: elisabet@elisabetsevholt.com

 

 

 

The key is inside you – together we will find it

Ansök

Acceptera policy