På den här kursen får du under fem dagar de grundläggande verktygen för att skapa en djup komplex och drivande rollkaraktär, starkt levande i nuet, tack vare att du använder dina alldeles egna erfarenheter.

Med grunden i Stanislavskij, hjärtat i Chubbuck-tekniken och med starka influenser från andra skådespelartekniker så som Uta Hagen- och Meisnertekniken, Michael Chekhov samt Method Acting arbetar vi fram ett modernt och nyskapande skådespeleri för 2010-talet. 

Att vara skådespelare idag handlar lika mycket om att arbeta framför film- eller TV-kameran som på teaterscenen, så därför arbetar vi med scener från såväl film- som TV-serier och teaterpjäser under hela kursen.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa. Det kan vara en mycket omvälvande process – men också en som ger tusenfalt igen. Med stor sannolikhet kommer din syn på både dig själv och din uppgift som skådespelare att förändras i grunden.

Med kursen får du dessutom en mycket konkret metod att arbeta efter. Kursen är schematiskt utformad i enlighet med denna.

Första dagen analyserar vi scenerna och upptäcker din personliga koppling till deras innehåll. Sedan arbetar vi dag för dag med att utforska hur du kan använda dig av dig själv, dina upplevelser och erfarenheter och göra dem till din styrka när du skapar en äkta och levande människa av din rollkaraktär.

Under kursen går vi även igenom olika metoder för att öppna upp för att få kontakt med ditt inre. Du får en teknik för att kunna gestalta starka känslor som till exempel rädsla och sorg så att det blir på riktigt, samt för hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat.

Tre veckor innan kursstart tilldelas du en scen från en film eller en pjäs samt en scenpartner som du ska arbeta tillsammans med under veckan.

Arbetsspråk på kursen är svenska och engelska, men den går också bra att arbeta på norska eller danska. 

Du behöver inte vara professionell skådespelare, men bör ha medverkat i sammanhang på scen eller framför kameran. 

PLATS
ABF-huset, Lassarettsvägen 11, 311 37 Falkenberg.

TID
8 juli – 12 juli 2019,  9.00 -17.00 alla dagar.

ANSÖKAN OCH KOSTNAD
Kostnad: 3.600 kr (2.880 + 25 % moms).

När vi har fått din ansökan kommer vi att be dig komplettera med CV/showreel eller en kort berättelse om dig själv och ett aktuellt foto. Du får besked om du har en plats på kursen inom två veckor.

Ett tips är att boka boende i så god tid som möjligt eftersom staden lockar många turister i juli månad. Vi har därför gjort i ordning en lista till alla kursdeltagare med boendealternativ i olika prisklasser.

BOKNINGSVILLKOR

Klicka här för fullständiga bokningsvillkor

För mer info kontakta kursvärden: joel@elisabetsevholt.com

OBS! Den här kursen är fullbokad för 2019. Ansök här nedan om du vill stå på väntelistan.

 

The key is inside you – together we will find it.

Ansök

Acceptera policy