Den här kursen vänder sig till yrkesverksamma skådespelare. Arbetet sker på svenska och engelska. Jag gör den här kursen i samarbete med Teater Supernova

I tre dagar arbetar vi med verktyg för att skapa en djup komplex och drivande rollkaraktär, starkt levande i nuet, med utgångspunkt från dina egna erfarenheter.

Med grunden i Stanislavskij, hjärtat i Chubbuck-tekniken och med starka influenser från andra skådespelartekniker så som Uta Hagen- och Meisnertekniken, Michael Chekhov samt Method Acting arbetar vi fram ett modernt och nyskapande skådespeleri för 2010-talet.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa. 

Med kursen får du dessutom en mycket konkret metod att arbeta efter. Kursen är schematiskt utformad i enlighet med denna.

 

PÅ KURSEN
Första dagen jobbar vi med en analysmetod och att hitta den personliga kopplingen till det som sker i scenen.
Under kvällen arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, utifrån det fördjupade arbete vi gjorde under dagen.
Andra dagen fortsätter vi arbetet med scenen. Den här dagen lägger vi fokus på hur du driver ditt mål scenen och på mötet med den andra skådespelaren.
Under kvällen arbetar du återigen vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, och provar ut olika aktioner, handlingar och inre monologer.
Tredje dagen handlar om att släppa allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Vi går igenom metoder för att ”komma ut ur huvudet” och bli en levande människa på scen eller framför kameran.

Under kursen går vi även igenom olika metoder för att öppna upp för att få kontakt med ditt inre. Du får en teknik för att kunna gestalta starka känslor som till exempel rädsla och sorg så att det blir på riktigt, samt för hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat.

Arbetsspråk på workshopen är engelska och svenska. Du kan göra din scen antingen på engelska eller svenska, vilket som du föredrar.

 

FÖRBEREDELSER
Cirka två veckor innan kursstart får du en scen och en scenpartner via mail. Förbered dig för kursen genom att arbeta med scenen enskilt och tillsammans med din scenpartner. Ibland reser deltagare till workshopen. Om du får en partner som kommer långväga ifrån kan vissa av förberedelserna ske via skype.

TID
9.00-17.00 alla tre dagarna. Arbete tillsammans med din scenpartner på kvällarna efter den första och den andra dagen.

PLATS:
Teater Supernova, Örnvägen 30, 227 31 Lund.
Teater Supernova erbjuder gratis sovplats i sina lokaler om du tar med dig egen sovsäck.

ANSÖKAN OCH PRIS:
Ansökan med showreel/CV+foto till: teatersupernova@gmail.com
Pris: 2.500 kr + 25 % moms.

SISTA ANSÖKNINGSDAG
Sista ansökningsdag är 8 april 2019. Några dagar efter det får du besked om du har en plats på kursen.