Den här kursen vänder sig till dig som är med i amatör- eller semiprofessionella sammanhang eller går på någon teaterskola. Jag gör kursen i samarbete med Teater Supernova

Vill du bli en engagerande, känslomässig och kraftfull skådespelare som driver dina mål?
Vill du kunna vända det som du har varit med om i ditt liv till något positiv genom ditt skådespeleri?
Vill du bli av med din självmedvetenhet på scen och framför kameran?
Vill du känna dig levande och i kontakt med de andra på scenen och beröra din publik på ett djupt plan?
Vill du få en konkret arbetsmetod som du kan följa i dina förberedelser inför en inspelning eller teaterföreställning?

Under tre dagar arbetar vi med scener från film, TV-serier och pjäser för att skapa en djup komplex och drivande rollkaraktär, starkt levande i nuet, tack vare att du använder dina alldeles egna erfarenheter.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa. Det kan vara en mycket omvälvande process -men också en som ger tusenfalt igen.

Med kursen får du dessutom en mycket konkret metod att arbeta efter. Kursen är schematiskt utformad i enlighet med denna.

 

PÅ KURSEN
Första dagen gör varje par sin scen i masterclass-form, sedan går vi igenom den och gör en analys för att hitta den personliga kopplingen till det som sker i scenen.

Under kvällen arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, utifrån det fördjupade arbete vi gjorde under dagen.

Andra dagen fortsätter vi arbetet med scenen. Den här dagen lägger vi fokus på mötet med den andra skådespelaren. Vi går igenom de handlingar du gör för att nå ditt mål i scenen.

Under kvällen arbetar du återigen vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, och provar ut olika aktioner, handlingar och inre monologer.

Tredje dagen handlar om att släppa allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Vi går igenom metoder för att ”komma ut ur huvudet” och bli en levande människa på scen eller framför kameran. Dagen avslutas med en frågestund och efter det går vi och tar ett glas eller en bit mat tillsammans.

Under kursen går vi även igenom olika metoder för att öppna upp för att få kontakt med ditt inre. Du får en teknik för att kunna gestalta starka känslor som till exempel rädsla och sorg så att det blir på riktigt, samt för hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat.

FÖRBEREDELSER
Cirka två veckor innan kursstart får du en scen och en scenpartner via mail. Förbered dig för kursen genom att arbeta med scenen enskilt och tillsammans med din scenpartner. Du behöver kunna dina repliker och ha med dig kläder och rekvisita som passar till din karaktär och till scenen.

TID
9 – 17 alla tre dagarna. Räkna med att arbeta tillsammans med din scenpartner på kvällarna efter första och andra dagen.

PLATS
Teater Supernova, Örnvägen 30, 227 31 Lund

ANSÖKAN OCH PRIS
Ansök med CV eller en kort berättelse om dina erfarenheter på scen eller framför kameran och ett nytaget foto till: teatersupernova@gmail.com
Pris: 2.500 kr.

 

 

The key is inside you – together we will find it