Det här är en workshop för dig som vill prova på Chubbuck-tekniken och lära dig grunderna. Ledare för den här workshopen är Vera Holte, som är ackrediterad Chubbuck-tekniklärare från Norge.

 

OM WORKSHOPEN
Först läser du Ivana Chubbucks bok ”The Power of the Actor”. Ett par veckor innan workshopen får du via mail besked om en scenpartner att arbeta tillsammans med och en scen från en film eller en teaterpjäs. Du läser manus och/eller ser filmen och tillämpar på egen hand de 12 stegen som beskrivs i ”The Power of the Actor”. Du träffar din scenpartner och ni repeterar vid minst två tillfällen.
Sedan är det dags för själva workshopen, som består av två mycket intensiva dagar i masterclass-form med arbete med sex-åtta scener. Den första dag arbetar vi med scenen och analyserar den enligt teknikens tankesätt, på kvällen efter det repeterar du igen med din scenpartner och andra dagen fortsätter vi arbetet med scenen.
På workshopen får du lära dig hur du ska hitta starkast möjliga motiv för rollens handlande. Du får skriva en emotionell dagbok och gå in i ditt inre och hämta djupa känslomässiga kopplingar till texten och vad meningen med scenen är för dig själv. Du får också göra övningar som lär dig uttrycka äkta rädsla och sorg, som får dig att känna dig förälskad i din motspelare och uppleva en föräldra-/ barnrelation med någon du aldrig träffat förut. Du får också kunskaper i hur man kan arbeta med en scen där man berusad eller hög på droger på ett äkta sätt och mycket, mycket mer.
Chubbuck-tekniken handlar om att du som skådespelare öppnar dig och vågar se på dig själv och ditt liv med nya ögon. En människa är en människa är en människa, vare sig hon är på scen eller utanför. Ingen ”karaktär” finns. Inget dömande. Det finns bara du och din kropp med dina erfarenheter och dina drömmar.

 

PLATS
Konstepidemin, Konstepidemins väg 6, 41314 GÖTEBORG.

 

TID
3-4 november 2018. Kl. 9.00-17.00. Repetitioner med din scenpartner på kvällen 4 november.

 

KOSTNAD OCH ANSÖKAN

Kostnad: 2.500 kr.

Ansök med showreel/CV+foto till vera@holteproduksjoner.no

 

OM VERA
Jeg heter Vera Holte og jobber som som coach i Ivana Chubbuck-teknikken med base i Oslo på Torshovloftet. Se: www.chubbucknorway.no
Jeg har jobbet som skuespiller, scenekunstner og pedagog i mange år og skuespillerens arbeid har alltid opptatt meg. Jeg skrev om skuespillerens arbeid i Method Acting i min hovedfagsoppgave i Drama-og teater, NTNU der jeg også har undervist. Jeg begynte som barneskuespiller som 13-åring, er utdannet skuespiller fra Lee Strasberg Institute og The Method Studio, London. Jeg har skuespillererfaring fra NRK, Norsk Film, Haugesund Teater, Nordland Teater, fri scenekunst og spilt i tv-serier som Monster (NRK),  Øyevitne (NRK), Nattseilere (NRK),  Mammon (NRK) og Hotel Cæsar. Mer info på Veras skuespillerside: www.veraholte.no
För mer information om workshopen kontakta: vera@holteproduksjoner.no
Jeg driver også Holte Produksjoner som produserer teater og forestillingen som har turnert i Den Kulturelle skolesekken og på Kulturhus. I  2007-08 og 2016-17 mottok jeg Statens Arbeidsstipend for kunstnere. Mer om mine scenekunstproduksjoner her: www.holteproduksjoner.no