En intensiv tre-dagarsworkshop med Chubbuck-tekniken och scener ur Ingmar Bergmans filmer, TV-serier och pjäser.

I år är det 100 år sedan Ingmar Bergman föddes. Det tänker vi fira med att arbeta med scener ur hans filmer, TV-serier och pjäser i vår nästa workshop! Vi ska arbeta med hela hans produktion: från den sensationella debuten med filmen ”Hets”, via alla spirituella komedier, vardagsberättelser och existentiella dramer ända fram till storsuccéerna ”Scener ur ett äktenskap”, ”Fanny och Alexander” och ”Den goda viljan”. Det blir scener om gemenskap och ensamhet, om mödrar och fäder, om tro och tvivel och mycket, mycket mer – sett genom Chubbuck-teknikens analys, driv och livsglädje. Det blir som Ingmar Bergman själv uttryckte det ”Jag har roligare när jag jobbar än när jag har roligt.”

Scenarbetet görs på norska i den här workshopen (på svenska om du är svensk).

 

PÅ WORKSHOPEN

Första dagen
Vi analyserar scenen från din karaktärs perspektiv. Sedan hittar vi din personliga känslomässiga koppling till scenen och karaktären. Vi arbetar med substutitioner och inre objekt. På kvällen repeterar du med din scenpartner utefter dagens arbete.

Andra dagen
Den här dagen handlar om hur du driver ditt mål och hur du använder din kropp, ditt intellekt och ditt medvetande till det. Vi arbetar med aktioner och beats, ögonblicket före, platsen, göromål och inre monolog. På kvällen repeterar du igen med din scenpartner med fokus på det yttre arbetet.

Tredje dagen
Sista dagen undersöker vi hur din karaktär vinner i scenen. Vi gör också övningar där du hittar äkta stora känslor som rädsla, sorg, känslan av att vara förälskad liksom effekterna av alkohol eller droger. Slutligen arbetar vi med att släppa kontrollen och använda vår intuition för att vara närvarande i varje ögonblick och skapa en levande människa.

 

FÖRBEREDELSER

Två -tre veckor innan workshopen får du en scenpartner och en scen ur en film, pjäs eller TV-serie av Ingmar Bergman. Du repeterar med din scenpartner minst två gånger som en förberedelse till workshopen. Läs första delen av Ivana Chubbucks bok ”The Power of the Actor” och använd de 12 stegen som beskrivs där när du förbereder din scen.

 

PLATS

Schous Kulturstasjon, Trondheimsvn. 2L, Maleriet, Oslo

 

TID

28-30 september 2018. 9.00-17.00 alla tre dagar. Repetitioner och förberedelser kvällarna 28 och 29 september.

 

ANSÖKAN OCH KOSTNAD

Kostnad: 2.500 NOK

Ansök med showreel/CV+foto.

 

BOKNINGSVILLKOR

Klicka här för fullständiga bokningsvillkor

 

För mer information om workshopen kontakta: elisabet@elisabetsevholt.com

 

Ansök

Acceptera policy