-Vill du bli en engagerande, känslomässig och kraftfull skådespelare som driver dina mål?

-Vill du kunna vända det som du har varit med om i ditt liv till något positiv genom ditt skådespeleri?

-Vill du bli av med din självmedvetenhet på scen och framför kameran?

-Vill du känna dig levande och i kontakt med de andra på scenen och beröra din publik på ett djupt plan?

-Vill du få en konkret arbetsmetod som du kan följa i dina förberedelser inför en inspelning eller teaterföreställning?

Under tre dagar – lördag, söndag och lördag – arbetar vi med scener från film, TV-serier och pjäser för att skapa en djup, komplex och drivande rollkaraktär, starkt levande i nuet, tack vare att du använder dina alldeles egna erfarenheter.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa. Det kan vara en mycket omvälvande process -men också en som ger tusenfalt igen.

Med kursen får du dessutom en mycket konkret metod att arbeta efter. Kursen är schematiskt utformad i enlighet med denna.

På kursen:

Första dagen träffas vi online och du får en grundlig genomgång om hur du ska arbeta med din scen och din scenpartner.
Under veckan arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, utifrån denna genomgång
Andra dagen träffas vi allihopa och arbetar med scenerna. Den här dagen lägger vi fokus på vad du gör i scenen och mötet med den andra skådespelaren.
På kvällen arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, efter det fördjupade arbetet vi gjort under dagen.
Tredje dagen handlar om att släppa allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Vi går igenom metoder för att ”komma ut ur huvudet” och bli en levande människa på scen eller framför kameran. Dagen avslutas med en frågestund och efter det går vi och tar ett glas eller en bit mat tillsammans.

Under kursen går vi även igenom olika metoder för att öppna upp för att få kontakt med ditt inre. Du får en teknik för att kunna gestalta starka känslor som till exempel rädsla och sorg så att det blir på riktigt, samt för hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat.

 

Tid & plats:
13 november online, kl 10-15
Eget arbete under veckan, på egen hand och med din scenpartner.
20-21 november på Teaterverket, Olof Palmes gata 20, Stockholm. Masterclass kl 9-17 + eget arbete kvällstid den 20 november.

 

Förberedelser:
Cirka två veckor innan kursstart får du en scen och en scenpartner via mail. Läs gärna ”The Power of the Actor” för att bekanta dig med tekniken innan kursen. Förbered dig för kursen genom att arbeta med scenenenskilt och tillsammans med din scenpartner. Du behöver kunna dina repliker och ha med dig kläder och rekvisita som passar till din karaktär och till scenen.

 

Ansökan och kostnad:
Ansök med CV eller kort berättelse om dig själv + nytaget foto till ansok@elisabetsevholt.com
Sista ansökningsdag: 22 augusti.
Om du är medlem 2021 i Teaterverket får du förtur till en plats om du ansöker senast 1 augusti. Ange när du söker om du är medlem i Teaterverket, du behöver vara det vid tidpunkten för din ansökan för att få förtur.
Kostnad: 3200 kr (2.560 kr + 25 % moms). 
Om du redan är eller i samband med din kursansökan blir medlem i Teaterverket 2021 får du rabatt på kursen. Då är kostnaden 2300 kr ( 1840 kr + 25% moms). För info om medlemskap se www.teaterverket.se/medlemskap .  

 

                                      The key is inside you – together we will find it.

 

Ansök

Acceptera policy