Det här är ett seminarium för dig som jobbar med/är intresserad av regi, och vill ta del av konkreta och effektiva verktyg för ditt arbete med text och skådespelare. Seminariet är också intressant för dramatiker och manusförfattare. Vi arbetar med en analysmetod som har sitt ursprung i Stanislavskijs metod och Chubbuck-tekniken.

Vi går igenom:

  • Hur du hittar hela berättelsens drivkraft
  • Hur du får en äkta, personlig koppling till manuset
  • En metod att förbereda arbetet inför repetitioner/inspelning
  • Tekniker för att guida skådespelarna i arbetet med pjäsen/filmen/berättelsen
  • Ett gemensamt språk i kommunikationen med skådespelarna
  • Några tips för att få relationer mellan t.ex. kärlekspar och föräldrar/barn att kännas på riktigt

Under de fyra timmarna arbetar vi såväl praktiskt som teoretiskt med hjälp av verktyg för att hitta djup, äkthet och komplexitet i arbetet med ett manus. Vi provar också några övningar som du kan göra med skådespelarna för att hitta en äkta och sann kontakt med varandra.

 

Förberedelser
Från och med tre veckor innan seminariet får du ett pjäs-manus hemskickat till dig som du ska läsa och bekanta dig med. OBS! att det kommer att vara ett annat manus än det vi arbetade med på förra årets regi-seminarium.

 

Tid och plats
Teaterverket, Olof Palmes gata 20, Stockholm,  
26 september 2021 kl 10-14.

 

Kostnad
750 kr (600 kr + 25 % moms). Om du är medlem i Teaterverket får du en rabatt och då kostar seminariet 400 kr (320 kr + 25 % moms).

 

Ansökan
Ansök via ansökningsformuläret nedan.  Sista ansökningsdag 21 september. Obs! att det finns ett begränsat antal platser så ansök i god tid om du vill vara med.

Klicka här för fullständiga bokningsvillkor

 

The key is inside you – together we will find it

Ansök

Acceptera policy