Vi tittar alla på Netflix, HBO, Disney+, Apple+ och de andra streaming-tjänsterna. Vi älskar att se på tv-serier och den långa resan de tar oss med på. Som skådespelare i en tv-serie behöver du speciella verktyg för att hantera denna långa resa med korta scener och många avsnitt. Hur driver du ditt mål i varje enskild scen och är samtidigt trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt, och kanske till och med flera säsonger? 

Under 3 dagar arbetar vi med TV-serier i olika genrer, där du får 2-3 scener från olika avsnitt i en TV-serie att dyka ner i. Arbetet har grunden i Stanislavskij, hjärtat i Chubbuck-tekniken (”The Power of the Actor” av Ivana Chubbuck) och influenser från andra skådespelartekniker så som Uta Hagen- och Meisnertekniken, Michael Chechkov samt Method Acting. 

Den röda tråden utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt. Vi går även igenom tekniker för att finna äkthet i gestaltningen av starka känslor som till exempel rädsla och sorg, metoder för känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat samt förberedelser inför inspelningsögonblicket. Kursen ger en mycket konkret metod att arbeta efter och är schematiskt utformad i enlighet med denna.

Arbetet sker på norska och svenska.

FÖRBEREDELSER

Cirka tre veckor innan kursstart tilldelas deltagarna en TV-serie med två-tre scener från helt olika avsnitt, samt en eller två scenpartner/s som ska arbeta tillsammans under veckan. Du förbereder dig genom att se alla avsnitten i ”din” TV-serie och repetera in scenerna tillsammans med din/a scenpartner.

PÅ KURSEN

Dag 1
Vi analyserar karaktärernas drivkrafter, först genom hela TV-serien, sedan i varje avsnitt och i varje scen för sig. Sedan hittar vi dina egna personliga kopplingar till karaktärens drivkrafter och handlingar. Den här dagen arbetar vi med din första scen.

Dag 2
Den här dagen tar vi oss an din andra scen. Fokuset ligger på hur du hittar ”the game” – den lek eller det spel som varje scen är, hur du kan använda saker och föremål för att driva målet och vad som triggar en karaktär att börja scenen. 

Dag 3
Den sista dagen handlar om att släppa allt förarbete, för att kunna lyssna till dig själv och till andra och att vara närvarande i ögonblicket. Vi arbetar med hur du öppnar upp för att bli sårbar, hitta ”connection” och bli en levande människa framför kameran.

TID OCH PLATS
Tid: 1-2-3 september 2023 kl.9.00-17.00 alla tre dagarna. Eget arbete och arbete med din scenpartner på kvällarna 1 och 2 september.
Plats: Torshovsloftet, Vogts gate 64b, 0477 Oslo.

ANSÖKAN OCH KOSTNAD
Kostnad: 3.300 NOK.
Ansökan med showreel alt. CV/foto skickas till angelika@elisabetsevholt.com
Sista ansökningsdag: 9 juli 2023. Några dagar efter det får du besked om du har en plats på kursen.

Vill du veta mer? Skriv till angelika@elisabetsevholt.com

The key is inside you – together we will find it