Den här kursen är för dig som vill få grundläggande kunskaper om hur du kan använda dig av ditt eget liv i ditt skådespeleri på scen, på film eller TV. Du får verktyg till att skapa en djup, komplex och drivande rollkaraktär som är hämtad från dina egna erfarenheter och drömmar. Du behöver inte vara professionell skådespelare, men bör ha medverkat i sammanhang på scen eller framför kameran. Arbetsspråket på kursen är svenska, men den går också bra att arbeta på norska eller danska.

Vi utvecklar ett modernt, nyskapande skådespeleri för 2020-talet. Det har sin grund i Stanislavskij och hämtar starka influenser från senare tids skådespelar-tekniker som Chubbuck-tekniken, Uta Hagen-tekniken, Meisner-tekniken och Method Acting.

I fem dagar arbetar vi med scener från filmer, TV-serier och teaterpjäser. Första dagen analyserar vi scenerna och hittar din personliga koppling. Sedan fortsätter arbetet under veckan med att hitta detaljerade personliga kopplingar för dig i varje ögonblick i din scen, för att till slut vända hela arbetet utåt och hitta leken och spelet i scenen. Du får hopp om att kunna nå dina mål och vinna dina strider. Kursen går dessutom igenom olika tekniker för att komma i kontakt med ditt inre, om hur du gestaltar t.ex. rädsla och sorg så att det blir på riktigt, hur du hittar känslan av att vara förälskad, vara förälder, barn, syskon eller barndomskamrat med en skådespelare som du just precis har träffat.

 

Här kan du hitta lite mer  info: Summer Courses

 

Senast tre veckor innan kursstart tilldelas du en scen från en film, tv-serie eller  pjäs samt en scenpartner som du ska arbeta tillsammans med under veckan.

 

Vi kommer i år att vara på Möllegatan 11 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, mitt i sommar-vackra Falkenberg. Ett tips är att boka boende i så god tid som möjligt eftersom staden lockar många turister i juli månad. Här kan du få lite tips på boende i olika prisklasser: Accomodation in Falkenberg

 

TID OCH PLATS:

Tid: 6-10 juli 2020. 9-17 dagligen. Räkna med eget och arbete och arbete med din scenpartner måndag – torsdag kväll.

Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Möllegatan 11, 31134 Falkenberg

 

ANSÖKAN OCH PRIS:

4.000 kr (inkl. 25 % moms). Det går bra att delbetala om du anger att du vill göra det i god tid.
Efter att du har ansökt kommer vi att be dig skicka CV eller en personlig berättelse och ett nytaget foto om du inte varit med förut.

 

Klicka här för fullständiga bokningsvillkor

 

För mer info kontakta : elisabet@elisabetsevholt.com

 

 Kursen är fullbokad.
Du är välkommen att ställa dig på väntelistan.
Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss.

 

The key is inside you – together we will find it.

Ansök

Acceptera policy