Välkommen till den nya sommarkursen!

 

Du kommer att möta dina inre DEMONER. De konfronterar dig med din bild av vem du är. Det ger dig en chans att få nya perspektiv på dig själv som skådespelare.

Du får undersöka dina DRÖMMAR. De tar dig med till ditt undermedvetna. I detta djupt personliga, symboliska landskap kan din kreativitet få blomstra.

Du kontaktar dina DRIVKRAFTER. De motiverar dig att nå dina mål. Du blir levande på scen och framför kameran.

 

Grunden för metoden kommer från Stanislavskij, hjärtat finns i Chubbuck-tekniken (Ivana Chubbuck ”The Power of the Actor”), och den stora inspirationskällan är arvet efter psykoanalytikern Carl Jung. 

Kursen börjar online där du upptäcker de grundläggande drivkrafterna i scenerna och i dig själv. En vecka senare träffas vi live i Falkenberg. Där skriver du flödesdagböcker på morgnarna, drömmer om nätterna och gör scenarbete och övningar på dagarna. Du kommer att få möta minst en av dina DEMONER, ge den ett namn och ett eget liv, locka ut den till att spela din scen – och hjälpa dig att nå ditt mål.

Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa. Det kan vara en mycket omvälvande process -men också en som ger tusenfalt igen. 

 

ATT ARBETA MED DEMONER

DEMONER har funnits i så gott som alla kulturer världen över genom historien. Begreppet populariserades i västvärlden på 1900-talet av psykoanalytikern Carl Jung, som kallade det för ”vår skuggsida”. Enkelt uttryckt är våra DEMONER allt det inom oss som vi inte vill veta att vi är, och som vi ansträngt oss att dölja och förneka. På så sätt har vi skyfflat det djupt ner i vårt undermedvetna – både de mörka sidorna av oss som skam, rädsla, tidigare trauman och besvikelser och de ljusa, som kraftfullhet, möjlighet till framgång och ljus. Nedtryckta längst ner hos oss bor dessa DEMONER, som faktiskt kan bli mäktiga kraftkällor för vår kreativitet om vi tillåter det. Om vi vågar öppna upp för att möta dem kan de ge oss nya dimensioner, lösa upp blockeringar och få oss att se vår konstnärliga gärning i ett nytt ljus.

 

ARBETSPROCESSEN

FÖRBERED DIG – Du får en scen och en eller flera scenpartners. Du ser filmen, tv-serien eller läser manuset som scenen är hämtad från. Du arbetar med scenen enligt de texter och övningar som finns i det kurskompendium du får vid samma tillfälle. Du börjar repetera med din scenpartner – online eller i levande livet.

GÖR GRUNDJOBBET – Vi träffas online en dag för att staka ut riktningen. Vi går igenom din karaktärs grundläggande drivkrafter, behov och drömmar. Resan ner i det undermedvetna tar sin början.

BÖRJA NEDSTIGNINGEN – Nu träffar du din(a) scenpartner(s) och mig online i en enskild session där vi i detalj går igenom hur scenen och karaktären handlar om just dig och ditt liv.

DJUPDYK –  Fem dagar i Falkenberg. Nu träffas vi alla tillsammans och möter våra DEMONER, göra dem till våra vänner och slutligen använda dem i scenarbetet. Du gör övningar som tar fram sidor inne i dig som du har begravt långt, långt ner. Och du får dem att hjälpa dig att nå dina mål och förverkliga dina drömmar. Som i den alkemiska processen att göra skit till guld..

PLATS:
ABF Falkenberg, Lasarettsgatan 11, 311 37 Falkenberg och online.

 

TIDER:
15 juni – Du får din scen och scenpartner och börjar förberedelsearbetet.
1 juli – 10.00-15.00 ONLINE session med alla för att göra grundjobbet.
2-7 juli – 45 minuters session med din scenpartner och mig för att gå djupare.
10-14 juli – 9.00-17.00 alla fem dagarna alla tillsammans i Falkenberg. 

ANSÖKAN OCH KOSTNAD
Kostnad: 5.400 kr ( 4.320 kr + 25 % moms). Det finns möjlighet att delbetala.
Sista ansökningsdag 22 januari 2023. Ansök med showreel eller CV+foto via ansökningsförmuläret nedan eller till ansok@elisabetsevholt.com. 

 

Vill du veta mer? Skriv till elisabet@elisabetsevholt.com

 

The key is inside you – together we will find it

 

 

Ansök

Acceptera policy