Detta är en sommarkurs där du möter dina inre DEMONER, och blir konfronterad med din bild av vem du är och ger dig nya perspektiv på dig själv som skådespelare och konstnär. Du besöker ditt undermedvetna och undersöka dina DRÖMMAR, och i detta inre landskap kan din kreativitet hitta nya vägar för att växa och blomstra. Du får kontakt med dina DRIVKRAFTER, och du hittar nyckeln till att vara dig själv och levande på scen och framför kameran. 

Grunden för metoden kommer från Stanislavskij, hjärtat finns i Chubbuck-tekniken (Ivana Chubbuck ”The Power of the Actor”), och den stora inspirationskällan är arvet efter psykoanalytikern Carl Jung. 

Arbetet utgår från scener från filmer, tv-serier och teaterpjäser. Du arbetar med en scen och en eller två scenpartner(s). Vi börjar en dag online, där du får upptäcka de grundläggande drivkrafterna i din scen och hur detta handlar om dig. En vecka senare ses vi i Falkenberg för att arbeta tillsammans i fem dagar. Där skriver vi flödesdagböcker på morgnarna, drömmer på nätterna och gör scenarbete och övningar på dagarna. Du kommer att få möta minst en av dina demoner, ge den ett namn och ett eget liv, locka ut den till att spela din scen – och hjälpa dig att nå ditt mål.

Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa. Det kan vara en mycket omvälvande process -men också en som ger tusenfalt igen. 

Du kan läsa mer om Chubbuck-tekniken här: www.ivanachubbuck.com Läs också gärna första delen av ”The Power of the Actor” av Ivana Chubbuck som förberedelse till sommarkursen.

Elisabet Sevholt håller kurser och workshops i Skandinavien och Europa, och har coachat 100-tals skådespelare för film, TV och teater, både i Sverige och internationellt. Hon är ackrediterad Chubbuck-teknik lärare och har undervisat vid teaterskolor som Oxford School of Drama, Lee Strasberg Theatre Institute och håller kurser för Teateralliansen. Läs mer om Elisabet på www.elisabetsevholt.com. Detta blir 10:e året som Elisabet arrangerar Sommarkurserna i Falkenberg.

ATT ARBETA MED DEMONER
DEMONER har funnits i så gott som alla kulturer världen över genom historien. Begreppet populariserades i västvärlden på 1900-talet av psykoanalytikern Carl Jung, som kallade det för ”vår skuggsida”. Enkelt uttryckt är våra DEMONER allt det inom oss som vi inte vill veta att vi är, och som vi ansträngt oss att dölja och förneka. På så sätt har vi skyfflat det djupt ner i vårt undermedvetna – både de mörka sidorna av oss som skam, rädsla, tidigare trauman och besvikelser och de ljusa, som kraftfullhet, möjlighet till framgång och ljus. Nedtryckta längst ner hos oss bor dessa DEMONER, som faktiskt kan bli mäktiga kraftkällor för vår kreativitet om vi tillåter det. Om vi vågar öppna upp för att möta dem kan de ge oss nya dimensioner, lösa upp blockeringar och få oss att se vår konstnärliga gärning i ett nytt ljus.

ARBETSPROCESSEN
FÖRST FÖRBEREDER DU DIG – Du får en scen och en eller två scenpartners. Du ser filmen, tv-serien eller läser manuset som scenen är hämtad ifrån. Du arbetar med scenen enligt de texter och övningar, som finns i det kurskompendium du får vid samma tillfälle. Du börjar repetera med din scenpartner – online eller i levande livet.

SEDAN GÖR DU GRUNDJOBBET – Vi träffas online under en dag för att staka ut riktningen. Vi går igenom din karaktärs grundläggande drivkrafter, behov och drömmar. Resan ner i det undermedvetna tar sin början.

FORTSÄTT NEDSTIGNINGEN – Nu träffar du din(a) scenpartner(s) och mig online i en 45 minuter lång enskild session. Då går vi igenom i detalj hur scenen och karaktären handlar om just dig och ditt liv.

SLUTLIGEN SKER DJUPDYKNINGEN  –  Fem dagar i Falkenberg. Vi möter våra DEMONER, blir vän med dem och använder dem till våra karaktärer och scener. Du får göra olika typer av skriv-övningar och fysiska övningar, som tar fram de sidor i dig som du har begravt långt, långt ner. De kommer att hjälpa dig att nå dina mål och förverkliga dina drömmar. Som i den alkemiska processen att göra skräp till guld.

PLATS
ABF Falkenberg, Lasarettsgatan 11, 311 37 Falkenberg och online.

 

TIDER
15 juni – Du får din scen och scenpartner och börjar förberedelsearbetet.
1 juli – 10.00-15.00 ONLINE session med alla för att göra grundjobbet.
2-7 juli – 45 minuters session med din scenpartner och mig för att gå djupare.
10-14 juli – 9.00-17.00 alla fem dagarna alla tillsammans i Falkenberg. 

ANSÖKAN OCH KOSTNAD
Kostnad: 5.400 kr ( 4.320 kr + 25 % moms). Det finns möjlighet att delbetala.
Ansök med showreel eller CV+foto till ansok@elisabetsevholt.com

 

Vill du veta mer? Skriv till elisabet@elisabetsevholt.com

 

The key is inside you – together we will find it