I tre intensiva dagar arbetar vi med filmer och pjäser skrivna av Woody Allen. Vi gör scener från hans 50 år av skapande – från ”Take the Money and Run” (1969) till hans senaste film, ”Rifkin’s Festival (2021), via klassiker som ”Annie Hall”, ”Manhattan”, ”Hannah och hennes systrar”, ”Matchpoint” och pjäsen ”Play it again, Sam”. Det är drama och komedi på samma gång – dessa mångbottnade och förtrollande studier i mänskliga relationer, vänskap, kärlek och, inte minst, fördelarna med att vara en neurotiker.

“The artist’s job is not to succumb to despair but to find an antidote for the emptiness of existence.”    –   Woody Allen.

Vi skapar komplexa och drivande rollkaraktärer, som är starkt levande i nuet. Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa.

Vi utgår från dina alldeles egna erfarenheter. Grunden i tekniken är Stanislavskij, hjärtat är i Chubbuck-tekniken, men vi tar också med influenser från andra skådespelartekniker, så som Meisnertekniken och Method Acting. Du får en mycket konkret metod att arbeta efter. Kursen är schematiskt utformad i enlighet med denna. Du kommer också att få ett kurs-kompendium med texter och övningar.

Upplägg:
Första dagen analyserar vi scenen och hittar den personliga kopplingen till drivkrafterna och det som sker i scenen.
Under kvällen arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, utifrån det fördjupade arbete vi gjorde under dagen. 
Andra dagen fortsätter vi arbetet med scenen. Den här dagen lägger vi fokus på hur du driver din vilja i scenen och mötet med den andra skådespelaren.
-Under kvällen arbetar du återigen vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, och provar ut olika aktioner, handlingar och inre monologer.
-Tredje dagen handlar om att släppa allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Vi går igenom metoder för att ”komma ut ur huvudet” och bli en levande människa på scen eller framför kameran.

Under kursen går vi även igenom olika metoder för att öppna upp och få kontakt med ditt inre. Vi söker efter sidor inne i dig som du vanligtvis döljer för din omgivning, men som gör dig till en kraftfull och unik konstnär, om du vågar ta fram dem. Du får en teknik för att kunna gestalta starka känslor, som till exempel rädsla och sorg, så att det blir på riktigt. Vi går också igenom hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamramer.

Arbetsspråk på workshopen är norska och svenska. Jag pratar svenska, men scen-arbetet sker på norska om du är norsk och svenska om du är svensk.

Förberedelser:
Cirka tre veckor innan kursstart får du en scen och en scenpartner via mail. Förbered dig för kursen genom att arbeta med scenen enskilt och tillsammans med din scenpartner i levande livet eller online enligt de riktlinjer du kommer att få. 

Tid och plats:
9-11 september kl. 9.00-17.00 alla tre dagarna. Arbete enskilt och tillsammans med din scenpartner på kvällarna 9 och 10 september.
Plats: Torshovsloftet, Vogts gate 64b, 0477 Oslo.

 

Ansökan och kostnad:
Ansök med showreel eller CV/foto nedan eller till ansok@elisabetsevholt.com.
Sista ansökningsdag: 25 juli. Några dagar efter det får du besked om du har en plats på kursen.
Kostnad: 3.100 NOK  (3.400 SEK)

 

 

 

The key is inside you – together we will find it.

 

 

 

Ansök här:

Acceptera policy