Vi går igenom Chubbuck-tekniken (från boken ”The Power of the Actor” av Ivana Chubbuck) och hur du använder den i ditt skådespeleri. Chubbuck-tekniken är en konkret och handfast analysmodell för hur du arbetar med en berättelse och en karaktär. Vi går igenom denna modell teoretiskt. Vi gör också praktiska övningar för att hitta skärpa, djup och äkthet i denna analys. Du får verktyg som du kan du använda i din egen förberedelse inför en inspelning eller teaterpjäs. Arbetsspråk på webinariet är svenska.

Det är en bra introduktion för dig som är nyfiken på Chubbuck-tekniken. Det är också matnyttig genomgång för dig som varit med på några workshops och arbetat på golvet med tekniken.. Analysmodellen är också intressant för dig som är regissör eller manusförfattare.

Vi går bl.a. igenom:

Hur du finner en enskild karaktärs plats i hela berättelsen.

Hur du analyserar din karaktärs övergripande mål och hittar fram till drivkrafterna.

Hur du hittar en äkta, personlig koppling till såväl berättelsen som karaktären.

En praktisk, schematisk metod för hur du förbereder dig inför repetitioner/inspelning.

Tid
Onsdagen 7 oktober, 18.00 – 21.30 (30 minuters paus från datorn med en övning ingår).

Plats
Vid din dator,ipad eller iphone; via kommunikationsverktyget Whereby. (Enkelt att använda även för ovana).

Förberedelser
En vecka innan får du via mail information med förberedelser; bl.a. ska du se en film som vi ska ha som exempel under arbetet.
Dagen innan kursen får du en länk till hur du ska hitta mig på Whereby och instruktioner hur du ska göra. Du kan använda din dator, ipad eller iphone. Om du använder iphone eller ipad behöver du ladda ner en app, annars behöver du inte göra några krångliga nerladdningar.

Kostnad
450 kr (360 kr + 25 % moms)

Ansökan
Ansök senast 1 oktober. Obs! att det finns ett begränsat antal platser så ansök i god tid om du vill vara med. Först till kvarn gäller!

Klicka här för fullständiga bokningsvillkor

 

The key is inside you – together we will find it

 

 

Ansök här

Acceptera policy