Den här kursen är för dig som vill få grundläggande kunskaper om hur du kan använda dig av ditt eget liv i ditt skådespeleri på scen, på film eller TV. Du får verktyg till att skapa en djup, komplex och drivande rollkaraktär som är hämtad från dina egna erfarenheter och drömmar. Du behöver inte vara professionell skådespelare, men bör ha medverkat i sammanhang på scen eller framför kameran. Arbetsspråket på kursen är svenska, men den går också bra att arbeta på norska eller danska.

Vi utvecklar ett modernt, nyskapande skådespeleri för 2020-talet. Det har sin grund i Stanislavskij och hämtar starka influenser från senare tids skådespelar-tekniker som Chubbuck-tekniken, Uta Hagen-tekniken, Meisner-tekniken och Method Acting.

I fem dagar arbetar vi med scener från filmer, TV-serier och teaterpjäser. Första dagen analyserar vi scenerna och hittar din personliga koppling. Sedan fortsätter arbetet under veckan med att hitta detaljerade personliga kopplingar för dig i varje ögonblick i din scen, för att till slut vända hela arbetet utåt och hitta leken och spelet i scenen. Du får hopp om att kunna nå dina mål och vinna dina strider. Kursen går dessutom igenom olika tekniker för att komma i kontakt med ditt inre, om hur du gestaltar t.ex. rädsla och sorg så att det blir på riktigt, hur du hittar känslan av att vara förälskad, vara förälder, barn, syskon eller barndomskamrat med en skådespelare som du just precis har träffat.

Senast tre veckor innan kursstart tilldelas du en scen från en film eller en pjäs samt en scenpartner som du ska arbeta tillsammans med under veckan.

Ett tips är att boka boende i så god tid som möjligt eftersom staden lockar många turister i juli månad. Vi har gjort iordning en lista på boendealternativ i olika prisklasser.
Accomodation in Falkenberg

 

Tid och plats
5-9 juli 2021  9.00-17.00 varje dag.
Studieförbundet Vuxenskolan, Möllegatan 11, 311 34 Falkenberg

 

Kostnad
4.000 kr (3.200 kr + 25 %moms).

 

Ansökan
Ansökan sker i formuläret nedan. Om du inte varit med förut kommer vi att be dig skicka CV och foto.
Sista ansökningsdag 11 januari. Några dagar efter det får du besked om du har en plats på kursen.

Klicka här för fullständiga bokningsvillkor

För mer info kontakta : joel@elisabetsevholt.com

Kursen görs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

 

 

The key is inside you – together we will find it

 

 

Ansök

Acceptera policy