• Vill du bli en engagerande, känslomässig och kraftfull skådespelare som driver dina mål?
  • Vill du kunna vända det som du har varit med om i ditt liv till något positiv genom ditt skådespeleri?
  • Vill du bli av med din självmedvetenhet på scen och framför kameran?
  • Vill du känna dig levande och i kontakt med de andra på scenen och beröra din publik på ett djupt plan?
  • Vill du få en konkret arbetsmetod som du kan följa i dina förberedelser inför en inspelning eller teaterföreställning?

Under tre dagar – lördag, söndag och lördag – arbetar vi med scener från film, TV-serier och pjäser för att skapa en djup, komplex och drivande rollkaraktär, starkt levande i nuet, tack vare att du använder dina alldeles egna erfarenheter. Vid det första tillfället, 28 november, träffas vi online, där du får en grundlig genomgång av tekniken och hur du ska tänka i arbetet med din scen Sedan arbetar du tillsammans med din scenpartner och på egen hand tills vi träffas ”irl” 5-6 december.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa. Det kan vara en mycket omvälvande process -men också en som ger tusenfalt igen.

Du kan läsa om Chubbuck-tekniken i ”The Power of the Actor” av Ivana Chubbuck (finns på de flesta bokhandlar).Speciellt den första delen om ”De tolv stegen” är en bra förberedelse inför kursen.

Med kursen får du dessutom en mycket konkret metod att arbeta efter. Kursen är schematiskt utformad i enlighet med denna.

 

På kursen:

Första dagen träffas vi online och du får en grundlig genomgång om hur du ska arbeta med din scen och din scenpartner.
Under veckan arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, utifrån denna genomgång
Andra dagen träffas vi allihopa och arbetar med scenerna. Den här dagen lägger vi fokus på vad du gör i scenen och mötet med den andra skådespelaren.
På kvällen arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, efter det fördjupade arbetet vi gjort under dagen.
Tredje dagen handlar om att släppa allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Vi går igenom metoder för att ”komma ut ur huvudet” och bli en levande människa på scen eller framför kameran. Dagen avslutas med en frågestund och efter det går vi och tar ett glas eller en bit mat tillsammans.

Under kursen går vi även igenom olika metoder för att öppna upp för att få kontakt med ditt inre. Du får en teknik för att kunna gestalta starka känslor som till exempel rädsla och sorg så att det blir på riktigt, samt för hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat.

 

Tid & plats:
13 mars online, kl 10-15
Eget arbete under veckan, på egen hand och med din scenpartner.
20-21 mars på Teaterverket, Olof Palmes Gata 20, Stockholm. Masterclass kl 9-17 + eget arbete kvällstid den 20 mars.

 

Förberedelser:
Cirka två veckor innan kursstart får du en scen och en scenpartner via mail. Läs gärna ”The Power of the Actor” för att bekanta dig med tekniken innan kursen. Förbered dig för kursen genom att arbeta med scenenenskilt och tillsammans med din scenpartner. Du behöver kunna dina repliker och ha med dig kläder och rekvisita som passar till din karaktär och till scenen.

 

Ansökan och kostnad:
Ansök senast 18 januari.
Kostnad: 3200 kr (2.560 kr + 25 % moms)
Om du redan är eller i samband med din kursansökan blir medlem i Teaterverket 2020 får du rabatt på kursen. Då är kostnaden 2300 kr ( 1840 kr + 25% moms). För info om medlemskap se www.teaterverket.se/medlemskap .  

Klicka här för fullständiga bokningsvillkor

Efter du har skickat in din ansökan kommer vi att be dig skicka CV eller kort berättelse om dig själv + nytaget foto.

 

 

 

The key is inside you – together we will find it

 

 

 

Ansök här

Acceptera policy