Den här tre-dagars workshopen ger dig en unik möjlighet till ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Under dessa dagar för du undersöka de djupaste drivkrafterna i din karaktär och lära dig hur du kan använda ditt eget liv för att nå dit. Vi arbetar med alla delar av dig själv – de ljusa och de mörka – drömmar, misslyckanden, segrar och det du älskar i livet. Kursen ger också verktyg till att gestalta starka känslor som rädsla, sorg och förälskelse samt tips på hur du kan skapa nära relationer: t.ex. förälder-barn, syskon eller barndomskamrater.

Metoden har sin grund i Stanislavskij, sitt hjärta i Chubbuck-tekniken och har influenser från andra skådespelartekniker som Meisner och Strasberg. En stor inspirationskälla är också psykoanalytikern Carl Jungs arbete. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt, och ger ett kraftfullt, komplext och modernt skådespelaruttryck, som passar utmärkt för film och tv.

Vi arbetar på norska och svenska på workshopen.

Förberedelser:
Senast två veckor innan får du en scen från en film, tv-serie eller en teaterpjäs att förbereda tillsammans med en scenpartner, samt ett kompendium. Du studerar in scenen, läser/ser manus/film/tv-serie enligt instruktioner givna samtidigt med scenen. Du repeterar scenen tillsammans med din scenpartner med hjälp av kompendiet, i verkligheten eller online. Ni ska repetera tillsammans minst två gånger innan workshopen.

Kursupplägg:
Dag 1
Först gör ni er scen scen, sedan görs det en djup analys av karaktärens drivkrafter och scenen. Efter det arbetar du med att hitta din personliga koppling till det som sker enligt analysen. Detta är ett viktigt steg för att förstå karaktärernas motivationer och hur dessa kan relateras till egna erfarenheter.

Dag 2
Den här dagen fortsätter arbetet med scenen. Fokuset ligger nu på det yttre arbetet och att hitta ”the game” – den lek och det spel som finns i varje scen. Deltagarna går igenom aktioner och beats och föremål (doings) för att finna hur karaktärerna driver scenen och relaterar till varandra.

Dag 3
Den sista dagen fokuserar vi på att släppa allt förarbete för att fullt ut kunna vara närvarande  i ögonblicket. Detta är en viktig del för att du ska kunna bli levande och autentisk framför kameran, liksom på scen. Vi kommer att gå igenom olika metoder som hjälper dig ”komma ut ur huvudet” och verkligen leva i stunden.Du får också verktyg för att hitta äkta rädsla, sorg, förälskelse m.m. i arbetet med scenen.

Plats:
Torshovsloftet, Vogts gate 64 Oppgang B, Oslo

Tid:
7-8-9 mars kl. 9.00-17.00, alla tre dagarna. Räkna med eget arbete/arbete med din scenpartner på kvällarna 7 och 8 mars.
OBS! Du behöver kunna vara närvarande alla tre dagarna och ha möjlighet att repetera både före kursen och mellan kursdagarna för att få en plats på kursen.

Ansökan och kostnad:
Kostnad: 3.200 NOK
Ansök med showreel eller CV  och foto till angelika@elisabetsevholt.com
Sista ansökningsdag: 26 januari. Några dagar efter det får du besked via mail om du har en plats på kursen.
Se bokningsvillkor: https://elisabetsevholt.com/2019/09/01/bokningsvillkor-for-workshops-och-kurser/

Har du några ytterligare frågor eller behöver mer information, tveka inte att kontakta oss? Skriv till elisabet@elisabetsevholt.com

The key is inside you – together we will find it.