Personlig coaching

Jag finns tillgänglig som personlig coach för alla typer av yrkespersoner med kreativa uppdrag som vill fördjupa och utveckla sina karaktärer, sin repertoar, sina manus och berättelser.

På kort sikt kan arbetet innebära att du får verktyg anpassade till just dig för att exempelvis göra en karaktär till en levande människa, en aria till en scenisk upplevelse eller ett lovande manus till en stark berättelse. På lång sikt kan det betyda en utveckling och fördjupning av hela din konstnärliga gärning och en möjlighet att ta dig till nästa nivå i din yrkesverksamhet.

Jag arbetar exempelvis med:

  • Skådespelare som vill hitta driv, djup och komplexitet i en roll
  • Sångare som vill agera genom varenda ton
  • Regissörer som vill komma grundligt förberedda till en inspelning eller repetitionsperiod
  • Manusförfattare som vill ha verktyg till att utveckla sitt manus
  • Entreprenörer som vill bygga en personlig story i sociala medier och i verkligheten

Förutom mitt rent konstnärliga uppdrag så coachar jag även de som behöver stöd under svåra processer under exempelvis en inspelningssituation – antingen på plats eller på distans. Jag fungerar ibland även som långtgående externt stöd under utvecklingen av konstnärliga projekt från scratch.

Arbetet med mig utförs antingen i min studio i Falkenberg, eller på distans över Zoom, Skype eller FaceTime. 

Mina arbetsspråk är svenska och engelska, men jag arbetar gärna även med danska och norska texter samt även under vissa omständigheter med andra språk via översättningsredskap.

All kommunikation mellan oss är alltid konfidentiell och under absolut sekretess.

Observera att personlig coachning med mig endast riktar sig till redan yrkesaktiva. Jag coachar inte inför enskilda auditions – men erbjuder däremot ett program för en serie av self-tapes/provfilmningar.

Kontakta mig med dina önskemål via mejl till elisabet@elisabetsevholt.com så kan vi sedan prata mer om innehåll, upplägg och kostnad för just dina specifika behov. 

Mer nyfiken på personlig coaching? Få mer information här.

 

Workshops och kurser

Kortare kurser för skådespelare, regissörer och manusförfattare. Det här är intensiva dagar då vi ofta tar oss an en speciell författare, genre eller infallsvinkel på film, TV eller teater. Det finns workshops både på svenska och engelska.

 

Sommarkurser

De här fem-dagarskurserna är en djupdykning ner i en genomgripande personlig process som tar utgångspunkt i The Chubbuck Technique. Under en vecka i juli samlas skådespelare och regissörer från hela Europa i sommarstaden Falkenberg för att arbeta och utvecklas tillsammans.

 

Föreläsningar

Det finns mycket att lära av de skådespelare som befinner sig mitt i den internationella hetluften, där ”do or die” är den brutala verkligheten varje dag. Jag föreläser om de strategier som jag har utvecklat i mitt arbete med dem. Det handlar om att kunna hantera stor stress och nervositet, vända motgångar till medgångar och använda allt som händer till sin egen fördel. Dessa strategier är användbara för alla vars yrkesliv innehåller presentationer, framträdanden och möten.

 

The Chubbuck Technique

En process skapad av Hollywood-coachen Ivana Chubbuck. The Chubbuck Technique bygger både på uråldriga och samtida metoder och på psykologin, antropologin och beteendevetenskapens senaste utveckling.  Skådespelare, regissörer och författare världen över har byggt framstående karriärer med hjälp av tekniken, och numera används tekniken även av företagsledare och entreprenörer. Ivana Chubbucks bok ”The Power of the Actor” har översatts till 18 språk. Jag är officiellt ackrediterad Chubbuck Technique Teacher sedan 2008.

 

 

Tidigare samarbetspartners

Actors Centre London, ATR, Barons Court Theatre, Det Danske Musicalakademi, Film i Halland, Film/Teaterskolen Holberg, Folkoperan, Goldbaum Management, Hagbards By, Hormonteatern, Hålogaland Teater, Ivana Chubbuck Studios, Katrinebergs Folkhögskola, Kemna Training, Laholmsspelen, Lee Strasberg Theatre Institute, Malmö Musikalakademi, Malmö Stadsteater, Månteatern, Nationell Estetisk Kongress, Nordisk Teaterskole, Norsk Filminstitutt, Norsk Sceneinstruktørsforening, Norsk Skuespillersenter, Näringslivsfrukostarna i Ullared, One Tired Brother Productions,  Oxford School of Drama, Profilteatern, Projekt Trappan, Proton Group, Questors Theatre, Rotary Falkenberg, Smålands Musik och Teater, Stockholms Musikpedagogiska Institut, Stockholms Dramatiska Högskola, Studiefrämjandet, SVT, Teater Halland, Teater Innlandet, Teateralliansen, Teatercentrum, Teaterverket, The Bridge Theatre Training Company, The Method Studio, Turning Torso, Västerbottensteatern, White Bear Theatre.