Den här kursen är för dig som redan varit med på någon av Elisabets kurser och vill fördjupa dig mer i tekniken.

Under tre dagar (första dagen online) arbetar vi med olika scener från filmer, tv-serier och teaterpjäser enligt tekniken. På denna fortsättnings-kurs får du gå djupare in i arbetet med mål och identifikationer, bygga komplexa karaktärer och scenerna innehåller starka känslor, flera moment och kräver olika typer av förberedelser.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt. Kursen går igenom tekniker för gestaltningen av starka känslor som till exempel rädsla, sorg och förälskelse samt metoder för att gestalta förälder, barn, syskon eller barndomskamrat. Kursen innehåller också tekniker för förberedelser inför inspelningsögonblicket och ger mycket konkreta metoder att arbeta efter.

Förberedelser:
Cirka två veckor före kursstart får du en scen från en film, tv-serie eller teaterpjäs samt en scenpartner som du ska arbeta tillsammans med under de tre dagarna. Du förbereder dig genom att se hela filmen, läsa manuset eller se några av snitt av tv-serien och repetera in scenerna tillsammans med din scenpartner.

Upplägg
Dag 1 – Online
Första dagen analyseras karaktärernas drivkrafter, mål och deltagarna hittar den personliga kopplingen till sin karaktär på en djupt personlig nivå. Detta med hjälp av erfarenheter och insikter från tidigare kurs/er i tekniken.

Dag 2 – Teaterverket
Den här dagen läggs fokuset på det yttre arbetet, ”the game”, i scenen och mötet med den andra skådespelaren, att använda föremål, rum och vara aktiv varje ögonblick i scenen.

Dag 3 -Teaterverket
Den sista dagen handlar om att driva målet mot en ”vinst” – att nå sitt mål till varje pris. Sedan är det dags att släppa allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Det introduceras en del nya övningar och deltagarna får arbeta med att koppla ihop olika övningar i preparationen inför en tagning/scen i en föreställning.

OBS! Att du behöver kunna medverka alla tre dagarna för att få en plats på kursen.

Ansökan och kostnad:

Ansökan: 3.600 kr ( 2.880 kr + 25 % moms). Om du är medlem i Teaterverket 2024 får du förtur till kursen och rabatterat pris 2.800 kr ( 2.240 + moms) om du ansöker före 20 juni.

Ansök med CV eller kort berättelse om dig själv + nytaget foto till angelika@elisabetsevholt.com

Har du frågor? Skriv till elisabet@elisabetsevholt.com